Olof Eriksson

Jag kom själv i kontakt med postural träning 2015 då jag efter 4 höftoperationer, daglig smärta och väldigt begränsas rörlighet. Efter åtskilliga besök hos alla möjliga terapeuter runt om i Sverige, fann Optimummetodens grundare Markus, direkt lösningen på mina problem. Efter tre månaders träning blev jag helt symtomfri, och är så än idag. Som utbildad Optimumtränare hjälper jag nu andra att göra samma resa som mig.

David, 44, Teknikchef
Efter flera år med bekymmer i vader och hälsenor i samband med löpning fick jag höra talas om Optimummetoden. Jag tyckte att det verkade intressant och tilltalades av att försöka åtgärda rotorsaken till mina problem. Efter att under en period ha kört träningsprogrammen och gjort uppföljande besök på Posturalkliniken känner jag tydligt att kroppen har förändrats. Jag har nu kunnat komma igång med löpning igen, dessutom har stelhet i axlar och nacke pga. stillasittande arbete helt försvunnit. Jag är väldigt nöjd med besöken och de noggranna genomgångarna av övningarna samt med resultatet som det inneburit och kan varmt rekommendera Posturalkliniken för liknande problem som jag har haft”.

Jacob, fotbollsspelande Idrottslärare.
Min fysiska vardag var en kombination av hårt tränande inom flertalet lagidrotter (främst fotboll) samt individuell styrketräning. Det har resulterat i följdskador som muskelbristningar i ljumskar, stukningar av fötter och uttänjda ledband i mitt knä som några exempel. Under besök hos sjukgymnaster eller kiropraktorer har diagnosen allt som oftast varit att jag har är sned i bäckenet vilket orsakat en felbelastning på rygg, knän och fotleder som orsakar skadorna jag råkat ut för.Jag fick tipset att söka mig till Olof och Växjö Posturalklinik. Under första mötet var Olof tydlig med att han mer eller mindre kan garantera ett positivt resultat, men att det kräver ett högt engagemang från mig. Idag har det gått drygt 4 1/2 månad sedan första besöket och resultatet är brutalt. Smärtan i ryggen är borta, jag är för första gången någonsin rak i bäckenet utan behandling från kiropraktor eller sjukgymnast, och jag har ett helt nytt löpsteg med mer power och explosivitet. Träningen är som ingen annan och har givit mig nya kunskaper om både kroppens funktion och kapacitet samt att jag har lärt känna min kropp på en ny nivå.Inför första besöket lovade jag mig att ge det ett ärligt försök och under första halvan av rehabiliteringsprocessen var jag skeptisk varje dag. Dels pga att det tog mycket daglig tid för mig att genomföra övningarna, dels pga att det kändes otroligt dumt att göra de enkla grundläggande övningar. Men idag är jag glad att jag gav det chansen. Jag är 25 år och hade förmodligen slutat med att spela fotboll som en glad amatör samt ifrågasatt mitt yrke som idrottslärare. Istället känner jag mig som som pånyttfödd och ser varmt fram emot stundande fotbolls säsong i division 5.

 

Carl, VD
Jag sökte till Växjö Posturalklinik för besvär i min handled/underarm efter för mycket padelspel.
Träningsmetoden skiljer sig från all annan rehab jag provat då den verkligen går till botten med ens kroppsliga besvär. Istället för att kortsiktigt behandla det skadade området så gjordes en helkroppsanalys där vi arbetade från grunden med att aktivera passiva muskler och få kroppen att jobba så som den är tänkt.
Träningsprogrammet är intensivt men resultatet blev slående med en frisk kropp, fri från spänningar och snedbelastningar. Resultatet blev en frisk handled utan att ens ha behövt arbeta med den under behandlingen.
Fantastiskt nöjd, jag fick en frisk handled och ett bättre allmäntillstånd på köpet!

Ingela
”Idag sprang jag min första joggingtur på många år. Jag slutade träna pga långvarig smärta i höfter, knän, ischias, bortdomnade fötter och nervsmärta. Bakom dessa smärtor har jag även fibromyalgi. Jag har alltid varit aktiv men smärtan tog över till slut. Har varit hos läkare, sjukgymnast, kiropraktor och på varmvattengymnastik samt gått på atroskurs och massage. Mycket symtominriktad behandling. Men ingen varaktig hjälp utan smärtan har alltid kommit tillbaka. Av en händelse får jag höra talas om postural träning, och denna träning har jag hållt på med i några månader och idag kan jag göra saker jag inte har kunnat göra på länge. Min smärta är helt borta i mina höfter (vilket dom sa att jag hade atros i). Idag känner jag mig starkare, och sover bättre när man inte blir väckt av smärtan. Detta är verkligen en holistisk träning. Är så tacksam och ser ljust och aktivt på framtiden.” /

Caroline. 41

År 2012 drabbades jag av ett stort diskbråck i nacken mellan C6 och C7, vilket krävde en operation.
Det blev startskottet för ett liv i kronisk smärta. Varje dag har varit en kamp och nätterna otroligt långa, vilket psyket inte alltid kunnat hantera.  Försökte få hjälp av läkare, psykolog, sjukgymnast och arbetsterapeut. Tyvärr inget som varade. Varje gång jag besökt sjukvården har man skrivit ut stark smärtlindring och vid några tillfällen även gjort MR. Diagnoser jag fått är fibromyalgi och kronisk smärta. Vid upprepade tillfällen har jag även fått till mig att det inte finns något att göra utan jag måste helt enkelt lära mig leva med mina smärtor. 

Genom åren har jag provat olika behandlings och träningsformer, samtliga utan något långvarigt resultat. Jag har varit hos kiropraktor, sjukgymnast, fysioterapeut, naprapat osv. Jag har provat yoga, mindfulness, akupunktur, massage, zonterapi osv. Jag har ändrat min kost flera gånger i hopp om att få smärtlindring. 

Redan efter första besöket märkte jag skillnad i kroppen, vilket kändes helt galet. Jag blev så taggad. Denna träningsform liknar inte någon annan jag provat tidigare. Jag har varit hos Olof varannan vecka och mellan våra träffar har jag genomför övningarna varje dag bortsett från 1 dag i veckan. Jag har fått ett nytt program vid varje träff och en grundlig genomgång av varje övning för att utföra dessa på rätt sätt.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag äntligen har fått hjälp med att åtgärda grundorsaken till min kroniska smärta, vilket jag inte trodde var möjligt efter så många år av letande och besvikelse.  Under denna tid har jag inte behövt ta smärtstillande tabletter. Jag sover nu hela natten utan att vakna vid upprepade gånger pga. smärta. Jag kan idag utföra vardagssysslor och trädgårdsarbete utan att få ett smärtpåslag efter bara några minuter. Jag har till och med provat att jogga, vilket jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra igen. Inte nog med det… jag har inte haft ont efteråt och inte heller dagen efter. Familj och vänner har märkt stor skillnad i mitt humör och i min vilja att umgås.”/

Alina 46,
Jag levde med långvarig smärta i ena axeln med strålningar och domnande känsla ner i armen och
fingrarna samt smärta i nacken. Åtskilliga besök hos läkare, sjukgymnast, naprapat och kiropraktor
ledde till flertal olika och skrämmande diagnoser. Kinesisk akupunktur, yoga och massage lindrade
smärtan för stunden. Till slut fick jag diagnosen rotator cuff- och impingement syndrom.
Jag sökte mig till Olof i ren desperation när jag nästan accepterat att leva med den där ständiga
smärtan. Redan vid första besöket klargjorde Olof att eget ansvar var viktigt. Att det var jag som med
hans hjälp skulle hjälpa kroppen att må bra och att det var fel att rikta sig mot det onda om/medan
resten av kroppen inte fungerade som den skulle. Just då var det ganska hårdsmält då jag ville ha
omedelbara resultat…
I början kändes det näst intill löjligt att inte göra något särskilt ansträngande då övningarna verkligen
skilde sig från allt annat jag provat. Ingen av övningarna var direkt riktad mot axeln och det var ju där
smärtan fanns! Jag var dock fast besluten att satsa helhjärtat trots att det var både tids- och
energikrävande. Och smärtan försvann rätt så fort, jag vet fortfarande inte när och hur!
Min resa har varit en riktig bergochdalbana med både snabba framsteg och även hårda backslag när
vi nått botten av mina problem (obalans i bäckenet). Vid något tillfälle var jag nära att ge upp men
tack vare Olofs engagemang och uppmuntran har vi nu lyckats stabilisera det onda. Kan verkligen
inte göra annat än att ge Olof en eloge för allt stöd under den här 6 månaders långa och krokiga
resan. Trots att jag inte är riktigt färdig än känner jag tydligt hur kroppen förändrats och jag kan läsa
av dess signaler på ett helt annat sätt nu. Jag är smärtfri vilket var mitt mål och har även fått en fin
naturlig hållning på köpet vilket jag aldrig trott var möjligt.
Metoden är imponerande, tveka därför inte att prova den. En förutsättning för ett lyckat resultat är
dock att man är målmedveten och ser det som en långsiktig investering i sig själv.